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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
30/09/1992 |
Data da última atualização: |
30/09/1992 |
Autoria: |
WARNER, A.; SANO, S. M.; HUTTON, E. M. |
Título: |
The effect of three mycorrhizal isolates on Leucaena leucocephala at two soil pH levels and two phosphate levels. |
Ano de publicação: |
1986 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIAO LATINO-AMERICANA SOBRE RHIZOBIUM, 12., 1984, Campinas. Resumos. Campinas: Fundacao Cargill, 1984. |
Páginas: |
p.428-431. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A resposta de Leucaena leucocephala a inoculacao com micorrizas VA, foi estudada em uma LE de Cerrados. Tres especies de VA - Glomus albidum, Glomus fasciculatum e Glomus caledonium utilizados na inodulacao foram combinados com solo esterilizado e nao esterilizado com dois niveis de pH (4.8 e 5.3) e dois niveis de fosforo (200 e 100 mg kg-1 de superfosfato simples) A inoculacao com G. albidum e G. fasciculatum aumentou o crescimento das plantas tanto no solo esteril como no nao esterilizado, enquanto a G. caledonium nao se estabeleceu em nehuma condicao. Tanto o pH como o maior nivel de P favoreceram o crescimento das plantas quando as micorrizas VA estavam estabelecidas exceto a VA que nao se estabeleceu. Plantas sem micorrizas em solo esteril foram ,........deficientes em N e tiveram poucos nodulos. |
Palavras-Chave: |
Glomus albidum; Leucena. |
Thesagro: |
Cerrado; Glomus Caledonium; Glomus Fasciculatum; Inoculação; Leucaena Leucocephala; Micorriza; Rhizobium. |
Thesaurus Nal: |
inoculation methods; mycorrhizae. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01672naa a2200289 a 4500 001 1547696 005 1992-09-30 008 1986 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aWARNER, A. 245 $aThe effect of three mycorrhizal isolates on Leucaena leucocephala at two soil pH levels and two phosphate levels. 260 $c1986 300 $ap.428-431. 520 $aA resposta de Leucaena leucocephala a inoculacao com micorrizas VA, foi estudada em uma LE de Cerrados. Tres especies de VA - Glomus albidum, Glomus fasciculatum e Glomus caledonium utilizados na inodulacao foram combinados com solo esterilizado e nao esterilizado com dois niveis de pH (4.8 e 5.3) e dois niveis de fosforo (200 e 100 mg kg-1 de superfosfato simples) A inoculacao com G. albidum e G. fasciculatum aumentou o crescimento das plantas tanto no solo esteril como no nao esterilizado, enquanto a G. caledonium nao se estabeleceu em nehuma condicao. Tanto o pH como o maior nivel de P favoreceram o crescimento das plantas quando as micorrizas VA estavam estabelecidas exceto a VA que nao se estabeleceu. Plantas sem micorrizas em solo esteril foram ,........deficientes em N e tiveram poucos nodulos. 650 $ainoculation methods 650 $amycorrhizae 650 $aCerrado 650 $aGlomus Caledonium 650 $aGlomus Fasciculatum 650 $aInoculação 650 $aLeucaena Leucocephala 650 $aMicorriza 650 $aRhizobium 653 $aGlomus albidum 653 $aLeucena 700 1 $aSANO, S. M. 700 1 $aHUTTON, E. M. 773 $tIn: REUNIAO LATINO-AMERICANA SOBRE RHIZOBIUM, 12., 1984, Campinas. Resumos. Campinas: Fundacao Cargill, 1984.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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Biblioteca |
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Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
24/06/2014 |
Data da última atualização: |
24/06/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DI-MEDEIROS, M. C. B.; PASCOAL, A. M.; BATISTA, K. A.; BASSINELLO, P. Z.; LIÃO, L. M.; LELES, M. I. G.; FERNANDES, K. F. |
Afiliação: |
MARIA CAROLINA B. DI-MEDEIROS, UFG; ALINE M. PASCOAL, INSTITUTO FEDERAÇÃO DE EDUCAÇÃO, Goiânia-GO; KARLA A. BATISTA, UFG; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; LUCIANO M. LIÃO, UFG; MARIA INES G. LELES, UFG; KÁTIA F. FERNANDES, UFG. |
Título: |
Rheological and biochemical properties of Solanum lycocarpum starch. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Carbohydrate Polymers, Barking, v. 104, p. 66-72, 2014. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2014.01.023 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study was conducted to evaluate the rheological and physicochemical properties of Solanum lyco-carpum starch. The thermogravimetric analysis of S. lycocarpum starch showed a typical three-step weightloss pattern. Microscopy revealed significant changes in the granule morphology after hydrothermaltreatment. Samples hydrothermally treated at 50 C for 10 min lost 52% of their crystallinity, which wasrecovered after storage for 7 days at 4 C. However, samples hydrothermally treated at 65 C were totally amorphous. This treatment was sufficient to completely disrupt the starch granule, as evidenced bythe absence of an endothermic peak in the DSC thermogram. The RVA of S. lycocarpum starch revealed 4440.7 cP peak viscosity, 2660.5 cP breakdown viscosity, 2414.1 cP final viscosity, 834.3 cP setback viscos-ity, and a pasting temperature of 49.6 C. The low content of resistant starch (10.25%) and high content ofdigestible starch (89.78%) in S. lycocarpum suggest that this starch may be a good source for the productionof hydrolysates, such as glucose syrup and its derivatives. |
Thesagro: |
Amido; Cerrado; Digestibilidade; Fruta tropical; Valor nutritivo. |
Thesaurus NAL: |
Solanum lycocarpum. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01900naa a2200277 a 4500 001 1988796 005 2014-06-24 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2014.01.023$2DOI 100 1 $aDI-MEDEIROS, M. C. B. 245 $aRheological and biochemical properties of Solanum lycocarpum starch.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThis study was conducted to evaluate the rheological and physicochemical properties of Solanum lyco-carpum starch. The thermogravimetric analysis of S. lycocarpum starch showed a typical three-step weightloss pattern. Microscopy revealed significant changes in the granule morphology after hydrothermaltreatment. Samples hydrothermally treated at 50 C for 10 min lost 52% of their crystallinity, which wasrecovered after storage for 7 days at 4 C. However, samples hydrothermally treated at 65 C were totally amorphous. This treatment was sufficient to completely disrupt the starch granule, as evidenced bythe absence of an endothermic peak in the DSC thermogram. The RVA of S. lycocarpum starch revealed 4440.7 cP peak viscosity, 2660.5 cP breakdown viscosity, 2414.1 cP final viscosity, 834.3 cP setback viscos-ity, and a pasting temperature of 49.6 C. The low content of resistant starch (10.25%) and high content ofdigestible starch (89.78%) in S. lycocarpum suggest that this starch may be a good source for the productionof hydrolysates, such as glucose syrup and its derivatives. 650 $aSolanum lycocarpum 650 $aAmido 650 $aCerrado 650 $aDigestibilidade 650 $aFruta tropical 650 $aValor nutritivo 700 1 $aPASCOAL, A. M. 700 1 $aBATISTA, K. A. 700 1 $aBASSINELLO, P. Z. 700 1 $aLIÃO, L. M. 700 1 $aLELES, M. I. G. 700 1 $aFERNANDES, K. F. 773 $tCarbohydrate Polymers, Barking$gv. 104, p. 66-72, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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